Friday, August 31, 2012

Pientä pintaremonttia...

Sain vihdoinkin, kun vapaata on enään pari päivää, potkittua itseeni vauhtia rintamamiestaloprojektin kanssa. Aloittelin ikkunoista. Talvi kun on tulossa, ettei talossa olisi ihan kauhean vetoisaa. Sopiviksi ikkunalaseiksi olin säästänyt läpinäkyvät kansiosat take away sushi-rasioista. Pestyinä ja sopivasti leikeltyinä toimivat ihan hyvin! Hiukan liimaa reunoihin ja siinä pysyivät.
 
 
Seuraavaksi tahdoin kärsimättömänä ulkoseiniin oikein talon tuntua. Niinpä piirtelin askartelukaupasta ostamiini, valmiiksi jo kivan punaisiin, aaltopahveihin leikattavat ääriviivat ja keittiösaksilla sitten nirhasin ne oikeaan malliin. Liimaa talon pinnalle ja sitten vaikka keveitä keksipaketteja painoksi, sillä kauan rullalla olleina eivät ihan suosilla halunneet asettua seinään. Aallot pahveissa eivät myöskään ole ehkä juuri mittasuhteiltaan oikean levyisiä, mutta mielestäni sopivat silti tähän oikein hyvin. Nehän voi myöhemmin vaihtaa, jos siltä tuntuu.

 
Jälkihuomiona sanoisin, ettei olisi ehkä kannattanut vielä kiirehtiä tuon aaltopahvin kanssa, olen nimittäin saanut siihen jo muutaman lommon ja liimaa, ja lisäksi huomasin, että esim. saranat, joita niiden hankaluuden takia en ole vielä saanut ruuvattua paikoilleen, olisi varmaan kannattanut sijoittaa pahvin alle. Niinpä en taida laitella valkoisia ikkunanpuitteita ihan vielä, varmuuden vuoksi, jos ulkoseinien materiaali onkin uusittava. Kaikesta oppii...

 
Perheen kissa ainakin tykkää! :)
 
Otin ja spray-maalasin pienemmät irrallaan olevat osat valkoiseksi. En tiedä onko sillä mitään merkitystä loppujen lopuksi, mutta koska maali oli jo ostettu, niin päästiinpä siitäkin.


 
Palat olivat kuivuttuaan ihan tasaisen värisiä, eivätkä onneksi noin läikikkäitä kuin kuvissa.
Seuraavaksi olisi saatava ne saranat ja ehkä kattokin paikoilleen, sitten päästäänkin leikkimään sisäseinillä!
 

2 comments:

  1. Sielläpä on ollut oikein kunnon loppukiihdytys! Ei ulkoseinä hullummalta näytä kuvasta päätellen. Johan sitä rintamamiestalon seinässä saa olla elämän jälkiä. Odotellaanpa, mitä sisätiloissa tapahtuu!

    ReplyDelete
  2. Pitihän sitä nyt edes jotain saada lomalla aikaiseksi :).

    ReplyDelete