Monday, October 1, 2012

Sahataan ja tapetoidaan

Niin se vaan aika kiitää eteenpäin, halusi sitä tai ei. On selvitty töitten alkamisesta, flunssasta ja Ameriikan vieraasta, joten nyt on  ehkä hyvä hetki pikaisesti päivittää blogia. Eipä silti, mitään en ole juurikaan saanut aikaiseksi. 

Tapetointihommia sentään on tehty. Tässä tapettina eräästä mainoskirjeestä säästetty ruusukuvioinen kirjekuori! Äitini oli sen joskus napannut talteen juuri nukkekoteiluani varten ja heti sen nähdessäni päätin, että tänne se tulee. Ikävä kyllä se ei näytä seinillä yhtä ihanalle kuin mielikuvissani ja sain sen paikkapaikoin ryttyynkin, mutta ehkä se sitten sisustuksen lisääntyessä asettuu niinkuin pitääkin...


Tässä talo taas hieman kauempaa:


Yläkertaan on saatu siis jo hiukan tapettia, samoin alakerran keittiöönkin. Yläkerran seinään olen sahannut oviaukon, joka siitä puuttui, ja lattiaan isännän avustuksella toisen reiän, rappusia varten. Mikä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että ne rappusetkin on sitten joskus saatava aikaiseksi! Lattiapinnoite ylhäällä on vasta sovitusvaiheessa ja voin sanoa, että sen leikkaaminen kirvoitti muutaman ärräpään! Kyseessä taas muuten mukavat mallipalat paikallisesta rautakaupasta, mutta keittiösaksilla leikeltäessä murtuivat ja rapisivat sitä mukaa kun saksien kanssa eteni! Onneksi lopputulos ei ollut aivan katastrofaalinen.

Jotenkin tällä hetkellä talon kanssa eteneminen on hidasta ja vaivalloista, eikä aina niin kivaakaan, mutta ehkä marraskuisten nukke- ja nallemarkkinoiden jälkeen homma lähtee paremmin vauhtiin, jos vain siis töitten puolesta pääsen sinne aina niin ihanille huonekalu- ja sisustustarvikeostoksille!

Lopuksi jotain ihan muuta. Alakuvassa kiinalaisen ravintolan take away-rasiasta leikatut palaset, jotka ajankulukseni taittelin pieniksi laatikoiksi jemmaan laitettavaksi. Salaa nimittäin haaveilen jonain päivänä rakentavani sellaisen vähän enempi kiinalaisen jutun, lievittämään kaukokaipuuta.

3 comments:

 1. Oi nukkekoti! Onpa söpö pieni laatikko;pääseekö sekin nukkekotiin?

  ReplyDelete
 2. Kiva saada uusi postaus :) Sitä onkin odotettu. Ja mitä tuohon hitaasti etenemiseen tulee, niin eikös se mennyt jotenkin niin, että: "hiljaa hyvä tulee":)

  Missä nuo nukke- ja nalle markkinat oikein ovat ja milloin?

  ReplyDelete
 3. Vuoden 2012 Nukke- ja nallemarkkinat pidetään Helsingissä Valkoisessa salissa, Aleksanterinkatu 16-18, sunnuntaina 18.11.2012. Sinne vain kaikki sankoin joukoin! :)

  Yaelian, heh, söpö pieni laatikko laitetaan sivuun, muiden vastaavien joukkoon, odottelemaan päivää, jolloinka (jos ikinä) ryhdyn kyhäilemään aasialaista nukkekotia, room boxia tai muuta vastaavaa :)

  ReplyDelete