Thursday, July 26, 2012

Hillokellari

Jatketaans vielä jonkin aikaa nukkekotiteemalla, ja haaveilla, ja postataan tänne vähän vanhempi tekele, huhtikuulta.

Hillokellarista siis nyt tällä kertaa, sillä sekin olisi kauhean kiva. Sellainen siisti, maalta tuoksuva muumimamman kellari. Sen hyllyt notkuisivat erilaisia herkullisia hillopurkkeja sievine etiketteineen ja purkkien kannet olisi punavalkoruudullisella kankaalla päällystetty. Olisi mehupulloja, itsetehtyjä säilykkeitä, omasta maasta saatuja juureksia, juustoja, makkaroita ja vaikka mitä. Kellari voisi olla joko sellainen näppärä, keittiön lattian alla oleva, johon laskeudutaan tikkaita tai rappuja pitkin, tai sitten oikein vanha kunnon maakellari jonne lähdetään lyhdyn, koirien ja kissan kera iltahämärissä hakemaan vielä yhtä omenasosepurkkia jälkiruuan kaveriksi.

No, yhtä kaikki, meillä ei hillokellaria siis ole. Siitä haaveilu. Koska nyt kuitenkin kaipaan hillokellarin tunnelmaa tämän tästä, ajattelin aikani kuluksi ottaa ja kokeilla sen rakentamista, niin ei tarvi turhia sen perään koko aikaa ruikutella. Minikoossa tietenkin, kun eihän meikäläisen näpeissä lapio jaksa pysyä.

Tässä jonkinsortin alku kahdesta mandariinilaatikosta, jätskitikuista ja koristekivistä kokoon kyhättynä:


Keskeneräinen kellari oli tietenkin hyllyjen valmistuttua raahattava ilta-aurinkoon kuvattavaksi, vielä perin vähäisine hillopurkkeineen, maissikoreineen, viinipulloineen, sun muineen:


Kellari on vielä aikalailla tuossa samaisessa jamassa, jos ei nyt muutamaa sinne väkertämääni kukkakaalia tai Brie-juustoa ja epäonnisia nakkimakkaroita lasketa mukaan, mutta onpa hyvä alku kuitenkin. Kuvista näkee ikävä kyllä myös sen, että kun inspis meikäläisellä iskee, en jaksa odotella, hommata kunnon materiaaleja ja suunnitella fiksusti, vaan ryhdyn suinpäin hommiin ja mittasuheet, liimailut ja muut ovat sitten myös sen näköiset. Siitä kuitenkin viis, pääasia on, että aika kuluu ja kivaa on!2 comments:

  1. Itse tykään tästä todella paljon. Uskon, että kirjakaupastakin tulee upea :)

    ReplyDelete
  2. Kiva! Tarkoitus olisi saada kellari vielä täyteen herkkuja, lisättyä yksityiskohtia ja lattiaan maa-ainesta, tilkittyä seiniä, maalattua mahdollisesti ja sitä rataa, kunhan nyt taas saan inspiraation.

    Kirjakauppa vaikuttaa itsestänikin lupaavalta, varmaan kylläkin vain sen takia, etten ole vielä ehtinyt sotkemaan sitä yhtään :))

    ReplyDelete