Friday, August 31, 2012

Pientä pintaremonttia...

Sain vihdoinkin, kun vapaata on enään pari päivää, potkittua itseeni vauhtia rintamamiestaloprojektin kanssa. Aloittelin ikkunoista. Talvi kun on tulossa, ettei talossa olisi ihan kauhean vetoisaa. Sopiviksi ikkunalaseiksi olin säästänyt läpinäkyvät kansiosat take away sushi-rasioista. Pestyinä ja sopivasti leikeltyinä toimivat ihan hyvin! Hiukan liimaa reunoihin ja siinä pysyivät.
 
 
Seuraavaksi tahdoin kärsimättömänä ulkoseiniin oikein talon tuntua. Niinpä piirtelin askartelukaupasta ostamiini, valmiiksi jo kivan punaisiin, aaltopahveihin leikattavat ääriviivat ja keittiösaksilla sitten nirhasin ne oikeaan malliin. Liimaa talon pinnalle ja sitten vaikka keveitä keksipaketteja painoksi, sillä kauan rullalla olleina eivät ihan suosilla halunneet asettua seinään. Aallot pahveissa eivät myöskään ole ehkä juuri mittasuhteiltaan oikean levyisiä, mutta mielestäni sopivat silti tähän oikein hyvin. Nehän voi myöhemmin vaihtaa, jos siltä tuntuu.

 
Jälkihuomiona sanoisin, ettei olisi ehkä kannattanut vielä kiirehtiä tuon aaltopahvin kanssa, olen nimittäin saanut siihen jo muutaman lommon ja liimaa, ja lisäksi huomasin, että esim. saranat, joita niiden hankaluuden takia en ole vielä saanut ruuvattua paikoilleen, olisi varmaan kannattanut sijoittaa pahvin alle. Niinpä en taida laitella valkoisia ikkunanpuitteita ihan vielä, varmuuden vuoksi, jos ulkoseinien materiaali onkin uusittava. Kaikesta oppii...

 
Perheen kissa ainakin tykkää! :)
 
Otin ja spray-maalasin pienemmät irrallaan olevat osat valkoiseksi. En tiedä onko sillä mitään merkitystä loppujen lopuksi, mutta koska maali oli jo ostettu, niin päästiinpä siitäkin.


 
Palat olivat kuivuttuaan ihan tasaisen värisiä, eivätkä onneksi noin läikikkäitä kuin kuvissa.
Seuraavaksi olisi saatava ne saranat ja ehkä kattokin paikoilleen, sitten päästäänkin leikkimään sisäseinillä!
 

Saturday, August 18, 2012

Tildan leipomukset

Kurkistetaanpa ohimennessämme herkkukaupan ikkunasta sisään:


Tilda on leiponut ahkerasti kakkuja, keksejä, leivoksia, donitseja ja torttuja ja keitellyt karamellejä kyläläisten iloksi.


Oikeastihan näitä tietenkin on löytynyt mm. nukkismyyjäisistä ja osa tehty itse oman leipuriapulaisen kanssa. Lisää täytyisi erilaisia ihanuuksia leipoa, löytää ja kehitellä, jotta kaupan hyllyt saadaan notkumaan herkuista, mutta hitaasti hyvä tulee. Näillä nukkiskylän asukkaat pääsevät ainakin pahimmasta makeanhimostaan hetkeksi eroon :)

Wednesday, August 8, 2012

Mrs.Bridges' Bake Shop

Tässä aloitellaan herkkupuodin sisustamista:


Myyntitiski on nyt ainakin tähän hätään pahvinen:


Saisiko olla kermakakkua? Olisi mustikkaista ja kirsikkaista kaakkua tarjolla:


Tässä on saatu Tildan ystävällisellä avustuksella jo jotain muutakin pientä tarjolle:


Tämäkin pikku mökki on Amerikan tuomisia. Kauppaa en ollut alunperin ajatellut edes ryhtyä rustaamaan, mutta koska vanhojen tavaroiden kaupasta löytämäni pieni talo oli niin soman värinen ja muutenkin suloinen, ei sitä sovinnut jättää sinne vanhojen romujen joukkoon pölyttymään.

Punainen talo on mukavan pieni, mutta vaatii vielä paljon hyllyjen ja myytävien herkkujen valmistusta ja esille laittoa.

Sunday, August 5, 2012

Materiaaleja ja maalia

Kaivelin varastoistani suloisia pienikuvioisia kankaita odottelemaan rintamamiestalon sisustustouhuja, jotta pääsen edes jotenkin alkuun ja fiilikseen:


Valkoisella spraymaalilla olisi tarkoitus pinnoittaa palaset heti alkuun, molemminpuolin, jotteivat lähde taipuilemaan mihinkään suuntaan. Punainen aaltopahvi on ulkoseinien peitteeksi, vaikka onkin ehkä liian pieniaaltoista mittasuhteiltaan, mutta hullu ei huomaa ja viisas ei puhu mittään. Rautakaupasta löytyneet mustat, melko karkeat hiekkapaperiarkit sopivat hyvin talon katonpäällysmateriaaliksi, tervatuksi huopakatoksi:

Saturday, August 4, 2012

Amerikan huvila

Tämä komistus tarttui mukaan Amerikan vuosinamme paikallisesta antiikkikaupasta, vaikkei antiikkia kyllä olekkaan. Oikein on kiva leikkitalo, mutta jonain päivänä taidan kuitenkin vielä ottaa ja laittaa ulkoseinien värit uusiksi:


Tässä huvila sisältä. Kaikissa huoneissa alkaa pikkuhiljaa olemaan jo jonkinlainen järjestys, vaikkei tämäkään vielä valmis ole:


Muutamia lähikuvia valmiimmista huoneista:






Noin. Edes joku projekteistani näyttäisi valmistuvan jonain päivänä. :)

Rintamamiestalo

Nukkekotiyhdistys loi jäsenilleen mahdollisuuden ostaa juhlavuoden kunniaksi suunnitellun rintamamiestalopaketin ja sellaisen minäkin sitten hankin. Numeroiduista taloista omani on numero 11 ja tässä vielä uunituoreena paketissa:


Kivaa, palapelit ovat ihania! Tälläinen kasa paloja paketista paljastui:


Kokosin talon pikapikaa kokeeksi ja teippasin kasaan, jotta näkisin millainen siitä ehkä pitäisi sitten kasattua tulla:


Talojen olisi tarkoitus osallistua neljän vuoden päästä, eli vuonna 2016, Nukkekotiyhdistyksen järjestämään näyttelyyn. Nyt olisi siis mietittävä mtä tästä tehdä. Pitäytyäkkö tiukasti 50-luvun tunnelmissa vai antaa mennä nautiskellen ja tehdä siitä vain soma asumus. Voisihan sitä tietenkin heittäytyä hurjaksi ja tehdä siitä jotain ihan muuta, vaikkapa rappiolla olevan autiotalon jossa laitapuolen kuljeksijat saisivat rauhassa nautiskella virvokkeitaan, yksinäisen hamstraajan tavaraa täynnä olevan pesän tai moottoripyöräjengin tai joidenkin muunlaisten harrastajien kerhotila.
Päätöksiä, päätöksiä.

Neljä vuotta ei ole aika eikä mikään tälläiselle käsistään ei niin kätevälle, rajoitetulla luovuudella varustetulle kyhäilijälle, joten talolle varmaan pitäisi pikkuhiljaa ryhtyä tekemään jotain...